donderdag 24 december 2015

Klussen?

 De bedoeling was het om een paar lampen op te hangen dan wel te vervangen. Een belofte van een paar dagen geleden. Met meer dan één man in huis leek het me een wat vreemde vraag, maar hoewel hier menigeen zo ongeveer alles zelf doet, zijn er dus ook exemplaren met chronisch linkse handen. Dus beladen met het waarschijnlijk noodzakelijke gereedschap stond ik net na eenen voor de deur.

 Direct bij binnenkomst werd me duidelijk gemaakt, dat men anders had besloten. Die lampen zouden in eigen beheer regeld worden. Niet dat ik nu kon omkeren en weggaan. Nee, men zat aan tafel en ik moest iets drinken. Grappa, wijn, koffie. Op Roemeense wijze kreeg ik van alles iets. Daarnaast olijven, zoute visjes èn meerdere soorten taart. Tenslotte had ik ook aan de Parmezaanse kaas gemoeten, als het aan hen had gelegen, maar zo alles door elkaar is werkelijk niet aan mij besteed.

 De vrouw des huizes was al aardig 'in de olie' en had moeite om van mij af te blijven. Manlief en zoon keken daar niet raar van op. Zal dus wel 'normaal' gedrag zijn, als ze eens slok teveel genuttigd heeft. Een Roemeense vrouw, een Italiaanse echtgenoot, een zoon die een beetje Engels beheerste en glazen, die bijgevuld werden, voordat ze leeg waren. Niet ongezellig, maar met het oog op de komende dagen de verkeerde planning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten