donderdag 31 december 2015

Achterom

Min 12. De winter slaat toe op de valreep van het jaar. Prachtige ochtend. Zon. Strak blauw. Nog een beetje wit van de sneeuw van gisteren. Da's buiten. Binnen weer voor een gesloten deur gestaan en vervolgens afgedaald naar de wat eerder op een kindercrèche lijkt dan op een ontbijtzaal. Maar laat ik me vandaag met andere zaken bezighouden dan het verzamelen van minpuntjes.

 De laatste dag van het jaar. Na vandaag kan 2015 in de boeken, als het jaar waarin de Franse droom eindelijk kon worden afgesloten. Over droom gesproken. Ik heb er vannacht over gedroomd. Over de overdracht en dat weer overdrachtelijk, want natuurlijk niet concreet mbt LpM. Het ging wel met dezelfde dames en het overdragen van mij aan hen. Maar nu betrof het een hangaar vol met door dekens afgedekte spullen. En d'r was meer, maar dat is alweer in de nevelen verdwenen.

 Het jaar van de overdracht dus. Zestien jaar na de aanschaf en het eerste seizoen vol verwachting en blakend van enthousiasme. Veertien jaar na het ineenstorten van de Twin towers en de weerslag ervan op onze bezettingsgraad. Negen jaar na het laatste volledige en serieus gedraaide seizoen. Acht jaar na de dood van Yoland. Vijf jaar na het afronden van de juridische toestanden agv Yoland overhaaste poging de boel verkocht te krijgen. Drie jaar nadat mijn blik definitief oostwaarts ging. En bijna een jaar nadat ik Frankrijk voorgoed achter me heb gelaten als land van mijn toekomst. Een beladen jaar 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten