donderdag 10 december 2015

Krasverwerking

 Je ziet veel meer, dan een mens zich over het algemeen realiseert. Misschien doet niet iedereen er iets mee en ook ik zal mijn registratiecapaciteit vast niet ten volle benutten maar toch wel voor een behoorlijk deel. Zo vallen mij vaak/vaker ogenschijnlijk afwezige verschillen op, dan mensen waarmee ik samen ben. Het kan een glimp van iets of net het ontbreken van iets zijn. Een leegte in mijn ooghoek. Of zoals vandaag 'íets' wat je dwingt om een keer extra te kijken en "Ja, hoor", een ordinaire, tot in het metaal doorgedrukte kras in de deur van mijn C5. De deur van de bestuurder. De kant van de auto, die nièt naar de weg geparkeerd stond. Het soort kras wat je normaal niet gemaakt krijgt, ook niet als je het met opzet doet.

 Heel snel de mogelijkheden afgetast en blijven steken bij de mensen, die al weken bezig zijn met het aansluiten van de nieuwe gasregelaars, -kasten en -meters. Mensen die met zware metalen pijpen werken, schroefdraden trekken (of hoe heet dat?), lassen, etc. De enige mogelijkheid. Het scherpe uiteinde van zo'n stuk pijp kan een dergelijke kras zonder problemen veroorzaken, als niet opgelet wordt bij het manoevreren van de soms meterslange pijp. Maar niks zeggen dus, geen briefje onder de ruitenwisser, niet ff aankloppen. Het was nb aan de overkant van de straat.

 Terug in het dorp verhaal gehaald. Niet al te vriendelijk maar wel beleefd en zonder aggressie. Drie ezelsachtige blikken was het enige resultaat. Ergens in het verhaal verwees ik naar de politie en dat had wat meer begrip tot gevolg, maar niet qua afhandeling, zoals ik dat gewend ben. Oooooooo, dat was niet zo'n probleem, dat kon zo opgelost worden. In Targu Mures kende de man, wat klaarblijkelijk de boss was, wel iemand, die dat zo kon fixen.

 Nu word ik niet bijster enthousiast van de term 'fixen' in combinatie met mijn C5. Maar bovendien is het twee uur rijden hier vandaan, moet ik een nacht overblijven, want het gaat twee dagen duren (maar dat kon wel bij die meneer in huis ..... ahum!) en zou ik niet weten, waar ik het vertrouwen vandaan zou moeten halen, wat ik, als ik de man mag geloven, in de door hem aanbevolen specialist mag stellen. Duidelijk geen zin in een verzekeringszaak. Misschien wel geen verzekering ....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten