woensdag 23 december 2015

Gesmeerd

 Een drukke, rommelige en lange dag achter de rug. De ene auto netjes bijgewerkt en afgesteld opgehaald en de andere auto weggebracht, omdat de boordcomputer iets neuzelde over tekort aan vloeistof in het circuit van het roetfilter. Waar is de tijd gebleven, dat je met een schroevendraaier en een waterpomptang je vierwieler kon onderhouden??

 In Sibiu op z'n Amerikaans de taken aangepakt. De een de ene kant op en de ander de andere kant op. Twee uur om betere scharnieren voor de kelderdeur te vinden, taart op te halen, wijn te bezorgen en iets extra's te regelen voor het verblijf met Oud&Nieuw. Ondertussen kon gezocht worden naar een kerstcadeau voor Mariana's moeder, die met Kerst mijn kookkunsten komt beoordelen.

 Elkaar rond eenen getroffen voor de lunch en vervolgens samen verder gezocht naar wat op de lijst stond. Gelukkig kon ik de C5 tegen vijven terug krijgen. Inmiddels was de andere auto al redelijk volgestouwd en was extra bagageruimte geen overbodige luxe om de beide boodschappenkarren in te legen.

 Niet dat beide karren vol waren. De gemiddelde supermarkt is nou eenmaal verkeerd om ingericht, zodat je aan het eind van je doortocht, als je kar al redelijk gevuld is, in het gedeelte komt met de zware spullen, mn flessen. Normaal kun je dan volstaan met wat schuiven en stapelen, maar dat zat er nu niet in. Dus allebei met een kar naar de kassa en na een gemiddeld Roemeens maandsalaris afgerekend te hebben kon het dorpwaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten