zondag 27 december 2015

Soppig

 Niks beters om je je huis eigen te maken, dan om een uit de klauwen gelopen afwas te doen. Heerlijk over het aanrecht hangen. Cd in de keukeninstallatie. De vuile zooi verzamelen en het schone spul wegzetten. In dat kader vandaag ook de vaatwasser voor het eerst aangeslingerd. Behalve de hoeveelheid chemische zooi, die je erin moet mikken, stond ik versteld van de looptijd van een wascyclus. Ik snap, dat het geen professionele vaatwasser is, die de klus in een paar minuten weet te klaren, maar krap an 3 uur voor een vaat? Dit ding is bij deze de grootste miskoop in het nieuwe huis. Drie uur .... ?? !! En had ik alles met dat apparaat willen doen, had ie toch zeker drie keer moeten draaien. Negen uur, dus! Dan kun je toch beter gewoon het teiltje in de gootsteen schuiven en alles door de handjes laten gaan.

 Ik had het bestek, de glazen, het overschot aan borden, de pannen, het aanrecht èn het fornuis gedaan toen de vaatwasser nog steeds een blauw lichtje op de vloer scheen. Ja, voor de vaatwasser-o-beten, dat betekent, dat het machine nog loopt.

 Als je een hekel aan de afwas hebt, neem je dit soort ongein natuurlijk voor lief. Je kunt namelijk 'lekker' andere dingen doen in die tijd. Nonsens. Je bent bezig in de keuken en wat niet in het machien zit, staat je in de weg. Glazen, pannen en bestek is sowieso niet aan een vaatwasser besteed, tenzij je van geëtst glaswerk houd, je pannen voor-afwast en het bestek als de sodemieter uit het ding haalt om af te drogen cq op te wrijven, als ie z'n werk heeft gedaan. Niet mijn keuze, dus, maar dat was misschien al duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten