woensdag 16 december 2015

Keukenlol

 Weer buiten de deur gegeten en weer geen verkeerde ervaring. Gisteren in Felinarul en vandaag in Max. Beide in Sibiu. Het eerste wat meer algemeen werelds (Roemeens, Frans, Italiaans en Thaïs) en het laatste redelijk strikt Italiaans met een hoop meer keuze dan pizza's. Beide gelegenheden een beetje uit het middelpunt van het centrum gelegen. Beide met smaak in gericht. De eerste naar mijn idee een starter. De tweede doet routineuzer aan, maar ben ik tot voor kort nooit ergens tegengekomen bij het zoeken naar een eetgelegenheid. Beide een aangename service. Beide een goede wijnkaart. Beide een aardig menu. De laatste een wat geraffineerdere keuken.

 De dorpse stad ontpopt zich meer en meer tot een culinair aantrekkelijke verblijfplek. Niet dat daar dan direct bijna alle dagen van de week gebruik van gemaakt moet worden. Morgen gaan we daarom voor de afwisseling lunchen in Sighisoara. In iets nieuws. Iets buiten de stad gelegens: Villa Franka. Iets uit het verleden. Iets met herinnering, maar dan niet voor mij. Nu is het wel de hoop, dat ze er champagne hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten