dinsdag 8 december 2015

Hoopvol?

 Rommelige periode. Opgebouwde regelmaat hup door het putje. Opnieuw beginnen daar maar. Nog negen dagen aftellen en dan verdwijnt de grootste irritatie uit mijn leven. Mag tenminste hopen, dat tussen die wielen geen stok meer gestoken gaat worden. Het zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de rest van mijn bestaan, hoewel de aanloop naar een geïnstalleerde badkamer annex verwarming niet bepaald vlekkeloos verloopt.

 Als iemand eerst (ongevraagd) de verwarming in het hele huis begroot ipv alleen de vloerverwarming in de badkamer, na een paar mndn niet meer weet, dat ik dat direct heb afgewezen, dan stelt: De hele verwarming of geen verwarming! en als ik daar in meega en de vloerverwarming doorschuif naar de verwarmingsinstallateur, acoord gaat met de installatie van enkel  het vloergedeelte van de verwarming in de badkamer, zoals orgineel afgesproken ...... (Is het nog te volgen?) Dan hangt mijn broek op de enkels.

 Communicatie is een moeilijk iets en dat ligt echt niet alleen aan het verschil in taal. Mensen die luisteren naar wat gezegd wordt en de moeite nemen om het gezegde te begrijpen of anders vragen stellen, zijn zeldzamer, dan je in eerste instantie zou denken. Wat dat betreft, hoop ik, dat de installatie van de badkamer niet uitmondt in een hopeloos verwarrende discussie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten