zondag 1 februari 2015

Herhalend

 Vermoeiend, maar zo'n begin van de maand overslaan zou niet goed zijn. Een ritsel- en regeldag vandaag. Hotels, kaarten, bloemen, verhuisfirma's en dat helaas niet in mijn eentje. Dat kost meer tijd dan nodig. Ik zal er weer aan moeten wennen.

 Ben ik in al die jaren nou wijzer geworden? Daar mogen vraagtekens bij worden gezet. Terwijl ik gisteren het ene na het andere blad van het trouwalbum uit het begin van de jaren tachtig in de vlammen mikte, bekroop me een wat dubbel gevoel. Alles anders en toch gewoon weer hetzelfde. Ga ook zeker weten niet weer zo'm stomme fotoreportage maken. Dat heb ik bij de tweede keer al overgeslagen. Toch is het geen routineuze handeling maar een bewuste keuze.

 Deels natuurlijk administratief. maar hoe belangrijk dat ook is, overheerst het niet. Dat er nu voor de derde keer een trouwerij op stapel staat, het minder consequenties-rijke tussentijdse gescharrel daargelaten, is niet mijn keuze geweest. Voor mij had het de eerste keer voor eeuwig en altijd mogen zijn, maar meer dan een persoon extra in mijn bed, zag ik toen, en nu trouwens nog steeds, niet zitten. En Yoland .... ach, we hebben heel wat geluld over keuzes, maar de uiteindelijke keuze is niet aan ons geweest.

 Het wordt druk de komend maanden, zeg maar weken, dat geeft beter aan hoe dicht alles inmiddels op elkaar zit. Het moment komt eraan, dat alles ingepak mag zijn....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten