zaterdag 14 februari 2015

Presentie

 Een massage dag. Een beetje kneden in mezelf. Letterlijk  mag, maar figuurlijk is haalbaarder. Of het wenselijk is, is een vraag van geheel andere orde. Het verdiepen in een dergelijk verreikend vraagstuk stel ik vooralsnog maar even uit. Eerst de ochtendbeweging, dan het ene onderwerp op de zeer overzichtelijke to-do-lijst tot me nemen, van links naar rechts en terug over mijn tong laten rollen, beetje sabbelen, rochelen en naar goed gebruik niet uitspuwen en dan zie ik wel, wat het gaat worden qua doe-dingen vandaag.

 Is die neerplenzende hagelbui als hint bedoeld? Dat gaat het verder ontruimen van de bar niet aantrekkelijker maken. Geen zin om iedere doos weer nat gezeken te worden, als ik vanuit de bar buitenom naar binnen loop. Wederom slechts een erg kort winters weekje met het gewenste prachtige weer. Het waren altijd maar een paar natte weken in voor- en najaar. Desondanks ben je die snel zat, maar het lijkt erop dat het er een paar meer zijn geworden. Hoewel ... eigenlijk is het najaar pas in de winter begonnen. En als nu het natte deel van het voorjaar er direct achteraan wordt afgeraffeld, hebben we straks een paar mooie maanden voordat de zomer begint.

 Kijk, dat is de betere mentaliteit! Ook wakker inmiddels? Altijd weer wat trager dan de 'kritische noten'-kraker. Nu kan de dag beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten