donderdag 26 februari 2015

Ontnuchtering

 Wat heb jij? Ik heb de nachtschrik. Mooi, weet ik dat ook weer. Niet dat ik daar nu zoveel wijzer van wordt. Zoiets als REMslaapverlamming (ook regelmatig) of slaapwandelen (mij niet bekend). Ik word er wakker van, anders zou ik het kunnen hebben maar niet weten. Heeft natuurlijk met spanning en stress te maken. Komt vooral in de eerste helft van de nacht voor (klopt) ..... zie je maar, wat je krijgt als je (te) vroeg naar bed gaat. Komt nauwelijk voor bij volwassen. Dus een beetje bijzonder ben ik wel. Eigenlijk best een anticlimax, nog afgezien van al die overbodige drukte die ik erover gemaakt heb. Gewoon de nachtschrik. Schrik maar niet, het is slechts de nachtschrik.

 Maar soit. Weg ermee. Het is er niet mee opgelost, maar het kwaadaardige dat ervan uit ging is omzeep geholpen. Het is gebanaliseerd. Gediskwalificeerd, dat is het. Ontsluiert. Ontmakerd. Ontkracht. Gedemystificeerd. Het juiste woord nog niet te pakken ..... maar het mechanisme denk ik wel. Is Google af en toe toch ergens goed voor. Een klinisch neurofysiologische toestand met de verzamelnaam: Parasomnia, afdeling Pavor Nocturnus.

 De kale info op medisch getinte websites is goed te verteren. Maar verzeil niet in de ons-helpt-ons fora over maakt niet uit welke afwijking dan ook. Het is verbazingwekkend om te zien hoe serieus mensen met dat soort dingen bezig kunnen zijn, zowel qua vragen stellen als antwoord geven. Aan beide categorieën wordt een vorm van waardigheid ontleent. Het "Kijk wat ik heb!" en "Kijk wat ik weet!". Ik denk, dat ik het nu wel weet, dus onderwerp afhgehandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten