woensdag 4 februari 2015

Zoutloos

 Hup, on the road again. Verkeerde tijd van het jaar en de verkeerde richting. Met dit besef vertrokken en me onderweg positief verbaasd over de verzorgde staat, waarin de autosnelweg verkeerde. Ik heb anders meegemaakt, maar mensen èn instanties kunnen schijnbaar leren. Niet .... verkeerd. De eerste 100 km gaat het in noordelijke richting met regelmaat heftig op en neer en enige extra zorg in de winterse periode kan absoluut geen kwaad.

 Hoever het precies was, weet ik niet meer, maar ergens in het steil stijgende en ook weer dalende deel, zag ik een eind voor me een vreemde langzaam rijdende auto. Net bedacht, dat die meneer (of mevrouw) misschien beter de provinciale weg zou kunnen nemen voor de gewenste verplaatsing, en de achterkant van mijn vierwieler zwiebert buiten mijn controle om in een hoop extra richtingen naast de gewenste.

 Het waren maar seconden. Het zweet heeft niet te tijd gehad om uit te breken, maar was wel op z'n plek geweest. Slechts '110' maar toch niet de snelheid, waarmee je de vangrail op z'n stevigheid zou willen testen. Mezelf van drastische ingrepen afgehouden, het stuur een beetje in de lijn van de beoogde richting gemanoevreerd en alle heren in de diverse hemelen gedankt, dat het bergop ipv bergaf ging. Me ondertussen verontschuldigd bij mijn voorganger. Zo zou je toch bijna de reeds gegevens titels van de stukjes willen veranderen ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten