dinsdag 3 februari 2015

Gladjes

 ...... brrrrrr, bijna akelig. Alles gedaan wat gedaan moest worden en nog tijd over ook ... Gaat dit goed komen of gaat dit pontificaal de verkeerde kant op?? Misschien maar niet al te veel mee bezighouden. De bal rolt. Dat is voor het moment vele malen belangrijker dan de richting waarin het gaat. Mocht het niet de gewenste richting zijn, maken we een ommetje.

 Alles aan de kant. Schoenen gepoetst. Tijd voor een tukje. En daar is het nou net iets te vroeg voor. Perfectie zit in het ontbreken van de kleinste irritatiepunten. Maakt niet zoveel uit of het om eenmalige momenten gaat zoals vandaag of om het grotere geheel gaat, het zit 'm uiteindelijk altijd in de kleine dingen. Het realiseren van de net-niet-perfectie. De kleine schuurplekken die je de geruststelling geven, dat het beter had gekund, dat je er nog altijd niet bent, dat nog vooruitgang mogelijk is, dat een volgende keer niet zinloos hoeft te zijn.

 Haha, kijk mij eens de boel mooi verdraaid hebben. Staaltje rechtpraten voordat het kromgetrokken is. Maar, ik moet toegeven, het klinkt aardig. Het zou nog waar kunnen zijn ook. Het is alleen niet (meer) aan mij besteed. Afhandelen. Opruimen. Afsluiten. Nagenieten. Punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten