maandag 9 februari 2015

Tijdelijk

 Wat zou het een genot zijn, als je naar eigen inzicht de klok wat voor- of achteruit zou kunnen zetten. Netjes geregistreerd in een soort van credit/debet-systeem. Haal je de nacht wat naar voren of schuift 'm net een eind voor je uit. Stelt de ochtend uit of verlengt je nuttig tijdsinvestering als alles voor de afwisseling eens een keer van een leien dakje glijdt. Kan dat hele geforceerde gedoe met zomer- en wintertijd in de prullenbak.

 Gewoon iedereen z'n eigen klokje, zoals het nu al is, maar niet toegepast mag worden. Iedereen om negen uur op z'n werk, alleen is die negen uur voor de een wat vroeger dan voor de ander. Heeft ogenschijnlijk alles in zich voor een stevige partij chaos, maar dat is op verouderde modellen gebaseerd. Met de hedendaagse communicatie mobiliteit zou het me niks verbazen, als het voorgestelde al op plekken is  gerealiseerd. Het is niks meer of minder dan een simpele vertaalslag. Net zo als de Portugezen op ons achterlopen en de Russen ons een uur of wat vooruit zijn ..... en niet alleen qua tijd tegenwoordig.

 Nou zou het een mooi moment zijn om de avond in te korten en desondanks de nacht te verlengen. Om elf uur naar bed gaan voelt stukken beter aan dan om achten. Bij ontbijt en schrijfwerk frummel je de uren er weer tussen. Moet ik alleen nog iets met automatische verdonkering danwel verlichting van mijn ramen. Of gewoon schijt hebben aan de bestaande tijd. Misschien wel het makkelijkste ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten