maandag 16 februari 2015

Aanloop

 Een dag met zon beginnen is altijd beter dan de regenversie. En als dat ook nog op maandagochtend is, dan krijgt een hele week ineens een vooruitzicht, dat kleur uitstraalt. Haal alle liggengebleven, de half vergeten en de als onhaalbaar geklassificeerde plannen maar van zolder, deze week gaat alles lukken. Zo'n gevoel. Komt natuurlijk nog niet de helft van terecht, maar het gevoel is niet verkeerd. Inpakken, (op)ruimen en schoonmaken. Wie weet, pers ik er van de week zowaar iets van plezier uit het doen van wat gedaan dien te worden.

 Behalve de zon bij het derde ontwaken ook een redelijk ononderbroken nacht gehad tot bijna in de ochtend. Het zijn de welbekende kleine dingen, die het iedere keer weer (moeten) doen. De al redelijk uitgemestte barruimte mag straks de zorg dragen voor de nodig opstartenergie. Nog een paar dozen en dan hebben de volgende inpaksels weer ruimte nodig. Dat wordt een rondje schuiven met het meubilair. Pokkehekel aan als het weereens moest zonder reden anders, dan dat het vooral anders moest. Nu maakt het zin, snijdt het hout. Functionaliteit, één van mijn grootste drijfveren.

 Nog iets vergeten voor vandaag? Niet wat het publieke deel betreft. Het is verder nog te vroeg om over de nadelen van het consumeren te verhalen, als je het spul niet zelf produceert. Ook de gestolde geilheid, die in de vorm van een Akai bandrecorder al jaren staat te verpieteren, is ook voor later of nooit misschien. Ik ga zwemmen ..... Heerlijk, dat enthousiasme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten