dinsdag 17 februari 2015

Egotripje

 Het was wachten, maar je wist dat het zou komen ........

 Water drinken is gezond, dat is wat ons altijd wordt verteld. Sommige experts zijn het daar echter niet mee eens. De aanbevolen twee liter water per dag zou volgens hen veel te veel zijn.

 Professor Mark Whiteley van The Whiteley Clinic in Londen is zo'n expert, aldus de Daily Mail. Hij zegt dat een teveel aan water ervoor kan zorgen dat de chemie in de hersenen wordt veranderd waardoor ze altijd grote hoeveelheden water verwachten. Waterverslaafden, zogenaamde aquaholics, nemen zeer regelmatig een slok water en raken in paniek wanneer ze even geen water tot hun beschikking hebben.

 Whiteley is ervan overtuigd dat overmatig water drinken te maken heeft met overmatig transpireren. Hij heeft veel patiënten die last hebben van overmatige transpiratie. "Wanneer ik ze dan vraag hoeveel water ze drinken, zeggen ze bijna allemaal dat ze erg veel water drinken om vochtverlies door transpiratie te compenseren. Ze zijn allemaal verbaasd als ik zeg dat het vele water drinken de oorzaak kan zijn van het overmatig transpireren."

 Overmatig water drinken zou ook kunnen zorgen voor slapeloosheid. "Wanneer we slapen, maakt ons lichaam het hormoon ADH aan. Dit hormoon vertraagt de nierfunctie, waardoor we 's nachts niet zo snel moeten plassen. Wanneer je 's avonds twee of drie glazen water drinkt, doet al dat water het effect van ADH teniet. Het gevolg kan zijn dat je 's nachts naar de wc moet."

 Onderzoek wijst uit dat we 2,5 liter vloeistof per dag binnenkrijgen door alles wat we eten en drinken. Volgens David Wheeler van 'Kidney Research UK', hebben we maar 1,6 liter aan vloeistof per dag nodig. Volgens de onderzoeker is het voldoende om alleen te drinken wanneer je dorst hebt. Helaas helpt alleen alcohol niet, dat dehydrateert je lichaam juist.


Een van de commentaren:

Cola is ongezond, bier is ongezond, vruchtensap is ongezond, frisdrank is ongezond, roosvicee is ongezond, koffie is ongezond, thee is ongezond, redbullcrap is ongezond en nu is zelfs water ongezond. Toch ben je als je stopt met drinken binnen 96 uur dood.
=
Same goes for food;
Vlees is ongezond, pasta is ongezond, eieren zijn ongezond, hamburgers en frietjes zijn ongezond, quinoa is ongezond, Spinazi is ongezond, spruiten ook en gevogelte al helemaal, Vis is een sluipmoordenaar alsook lever. Van appels sterf je pijnlijk en van garnalen krijg je kanker. Toch ben je als je stopt met eten binnen 5 weken dood.
-
We moesten maar niet ieder "wetenschappelijk" advies opvolgen me dunkt.

Badderbeest! | 16-02-15 | 11:54 | niet ok!

(Bericht van A. Gijsberts op Powned 16-02-2015, 11:27)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten