dinsdag 4 oktober 2016

Opblazen

 Wie heeft het bedacht? En hoelang bestaat het al? Ben ik de laatste die het ontdekt? Herinner me nou dat ik een maand of wat geleden in de Penny in Agnita naar van die vreemd platte pakketjes heb staan kijken, waar dan mais (want 'porumb') in zat in divers smaakvariaties. Dat dat popcorn moest worden, snapte ik nog. Zelfs dat daar een magnetron aan te pas moest komen, wekte geen verbazing. Maar die rare verpakking....

  Popcorn maken in de magnetron is me al wat jaartjes bekend. Niet alleen vanwege de olie, die je uitspaart, meer vanwege het gebrek aan rommel, niet gepofte maiskorrels en oververhitte olie. Maar dat zakje? Nou, geen magnetronbestendige doos meer nodig, waar je de deksel los oplegt om de ontploffende maiskorrels bij elkaar te houden.

 Praktisch. De schoonheid van eenvoud. Dichte zakje openvouwen, magnetron aanzetten en laat de mais het werk doen. Langzaam verweekt de papieren zak, begint dan op te bollen dank de ploffende mais en net voordat ik een explosie van de zak verwachtte pufte het ding het teveel aan inwendige stoom uit. Overal aan gedacht. Perfect gevuld. Nog praktischer dan het al was. Een verandering, waar je spontaan blij van wordt. Snel weer kopen. Prachtig gezicht in de magnetron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten