vrijdag 4 april 2014

Zigzag

 Zou het zin hebben, al verandert het in feite niks? Ik kan me er weinig bij voorstellen. Opluchting? Van wat? Bevrediging? Euh?? Je zou terug in de tijd moeten kunnen en dat kan nou net niet! En als je dan toch de gelegenheid zou hebben, dan wel gelijk zover terug, dat in één handeling of het nalaten daarvan direct alle eruit voortvloeiende ellende de wereld uit geholpen zou zijn.

 Geen geëmmer over het opgezadeld zitten met de consequenties van andervrouws beslissingen, tenminste niet hier. Frankrijk zou er dan nooit van zijn gekomen, niet op de manier waarop we het in 1999 hebben gedaan. Frankrijk anders of het was gewoon Utrecht gebleven. En dan? Zou het zoveel uitgemaakt hebben? Praktisch zou er vast het een en ander anders en hopelijk makkelijker (voor mij) verlopen zijn, maar zou Yoland dan niet in 2007 zijn gestorven?? Waarschijnlijk wel en misschien ook niet.

 Het is een beetje als roken en drinken en toch 104 worden of als sportende geheelonthoudende vegetariër voor je dertigste gaan wieberen. Het zegt allemaal weinig, veel minder in elk geval dan de mens met al zijn zoeken denkt te kunnen bepalen. Maar dat alles neemt niet weg, dat ik me genaaid voel en niet alleen door de omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten