zondag 27 april 2014

Stads

  De ene keer stop je, gedreven door een sluimerend verlangen in een grote stad, slentert rond met geen enkel ander doel dan je aanwezigheid, geniet van alles wat je zintuigen weet te treffen en de andere keer zit je ongewenst aanwezig te zijn en moet je je zintuigen dwingen er het beste van de maken.

 Geen boek in mijn bagage, geen interessante krant te koop, een schuldig gevoel naar de honden toe, een warboel in mijn hoofd en nog steeds het gevoel, dat ik doelloos ronddwaal op de verkeerde plek in de verkeerde tijd.

 Op zich is Cluj geen verkeerde plek. Bovendien is het voor het eerst sinds dagen prachtig weer. Terrassen links en rechts. Wat ontbreekt is een stadshart. Mocht het er ooit geweest zijn, is het opgeofferd aan het doorgaande verkeer, 4-5 baans éénrichtingswegen van oost naar west (en omgekeerd) en vanuit het centrum naar het zuiden. Een universiteitsstad, een hoop 'foute' flatwijken, veel jonge mensen, een keur aan restaurants waaronder erg goede en bars maar niet dat bruisende hart qua boetieks en dergelijke. Daarvoor aan beide, vlakke kanten van de stad gigantische winkelcentra. Veel te ver voor de benenwagen, dus maar weer een rondje van orthodoxe naar roomskatholiek kathedraal en terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten