dinsdag 29 april 2014

Verveling?

 Rondje 32' ..... Nog ff en ik kan reisleider worden voor de bejaardenclubs, die je soms door de straten ziet gaan. Meestal Duitstalig en wat je twintig jaar geleden hoogbejaard zou noemen. Tegenwoordig loopt dat nog kwiek de wereld te verkennen, al is het dan in een collectief.

 Net van de week gelezen, dat het hele verouderingsproces o.a. afhankelijk is van de hoeveelheid stamcellen, die je bloedbaan fit en op orde houden. Bij de eeuwelingen blijkt dat werk door twee cellen gedaan te kunnen worden, waar je er als normaal mens ruim duizend benodigd. Oneerlijk verdeeld, zou ik zo zeggen, maar dat is debet aan het leven.

 Ff lekker doorklonen, zou je denken en dan wordt Methusalem de maat van het menselijke bestaan. Zo'n vaart zal het wel niet lopen. De bloedbaan is ook weer niet alleen heiligmakend, zoals dezelfde onderzoeker in het betreffende artikel liet weten. Alle onderdelen hebben weer hun eigen stamcelproducenten en behalve dat dat dus onderling allemaal op evenwichtige wijze zou moeten samenwerken zit af en toe een domme bloedprop dwars of loopt het zooitje op andere wijze definitief vast.

 Of ik nou zo nodig twee-, drie- of nog meervoudiger honderd wil worden zou ik niet eens weten. Behalve de sleur van de herhaling, die minstens zo meervoudig vermenigvuldigd wordt, lijkt het me wel aardig als ik dan wel de ellende van de jeugd achter me kan laten zonder in mankementen van de ouderdom verzeild te raken. Dus doe mij dan ergens iets van nu of misschien een jaar of tien geleden. Als je terug gaat verlangen, wordt je oud .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten