woensdag 16 april 2014

Fouter

 Ze mogen graag overdrijven. Zijn niet vies van een potje verdraaien en gaan soms met de werkelijkheid aan de haal. Maar als ogenschijnlijk buitenproportionele spot ineens klinkklare werkelijkheid blijkt, dan ben ik hartstikke blij, dat een luis als GeenStijl in de mediale pels wroet....

"Ik was op een middag, een paar uur voordat ik naar die cursus ging, uitgenodigd door een politieman om eens in Amsterdam-Noord te komen kijken.

Ik wist niet wat ik zag: mensen die zó primitief zijn dat ze niet eens een gewone zin kunnen uitspreken.

Ze slaken kreten, vaak op harde toon, omdat ze toch wel heel graag begrepen willen worden.

Deze week was ik in Assen en daar zag ik ze weer, die primitieve mensen.

Simpele mensen met van die klassieke Drentse koppen, maar met uitdrukkingsloze ogen.

Want als taal niet je eerste vervoermiddel is om je te uiten, omdat het je gewoon niet gegeven is om een zinnetje te zeggen, dan beweeg je je op een heel andere manier door de wereld dan wij.

En dan zit ik even later bij dat clubje in het Concertgebouw moeilijke dingen over Mahler te leren en dan denk ik, denkend aan wat ik een paar uur daarvoor had gezien:iedereen noemt zich ook maar mens tegenwoordig."

 Yvonne Kroonenberg dit weekend in de HP/DeTijd. Ik had al geen hoge pet op van dit tijdsgewicht, maar zoals altijd ..... het kan erger. Erger omdat iemand het denkt. Erger omdat zo iemand een platform krijgt geboden. Feministische uitspatting van misplaats vrouwelijk superioriteitsgevoel? Of gewoon ouderdomsgekte? Laat ik hopen op het laatste ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten