zaterdag 12 april 2014

Markt

 Prachtige dag, weekend, gekalmeerd binnenwerk .... tijd om wat leuks te doen. Sauna zou kunnen. Massage zou niet verkeerd zijn. Parijs is wat ver. Alles husselen en omkatten en je krijgt; heerlijk door Perigueux struinen in de zon.

 Lekkere rit, geheel ouderwets met een omweg over Jumilhac en Thiviers. Er zullen meer prachtige wegen zijn qua uitzicht en rijbevrediging, maar in deze buurt weet ik geen overtreffend alternatief. Relaxt rijden maar niet zo rustig,  dat ik me neerleg bij de terreur van wegslakken. Ik ben niet voor betutteling, maar soms zou ik niet vies zijn van leeftijdsgebonden controles en bij gebleken gebrek aan tempobehoefte en/of reactievermogen verplicht een oranje zwaailicht op het autodak!!

 Kalme aankomst. Heb het al eens drukker meegemaakt. Ter plekke: Koffie. Markt. Terras. Koffie. Markt. Lunch. Koffie.

 Een nieuw restaurant. Was voorheen een prachtige, zeer grote bloemenzaak. Al een keer voor nop naar binnen gegaan, maar nu had ik de vrije keuze. Is weer eens wat anders, dan als eenling steeds weer bij de uitgang of naast de plee gedropt te worden. Belangrijker nog dan de plek is het eten en de drank. Beide scoorden meer dan ok, al was mijn hoofdgerecht aan de zware kant qua smaak en vulling. Volgende keer meerdere voorgerechten. Zowel presentatie, smaakcombinatie als portie waren daarbij ruim perfect. De wijnen duidelijk met zorg gekozen, geen standaard gekleurd vocht met dubieuze smaak.

 Nog een rondje of twee door het stadje en dan in alle rust huiswaarts. Deze dag kan niet meer stuk. Nee, dit is geen uitdaging, dit is een constatering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten