donderdag 17 april 2014

Lichtje

 In een opwelling bedacht en met veel plezier gewoon gedaan .... Een paar uur Lichtstad. Heerlijk. Alweer veel te lang niet geweest. Niet in het hart, wel met regelmaat er omheen gereden. Meestal de A86, soms de Francilienne en zeer zelden de ware periferique. Nu tot in de kern doorgedrongen maar met de metro. Auto geparkeerd in Maisons d' Alfort, metro in gedoken, lijn 8 richting Balard en bij La Bastille eruit. Prachtige dag, uitnodigende terrassen, koele witte wijn, diep ademhalen en beseffen dat het waar is....

 Een witte wijn aan het plein van de Bastille, slenterend richting Place des Vosges en toen de oriëntatie losgelaten en zigzaggend van het ene straatje in het andere gerold. Etalages kijken en onderwijl opzoek naar een plek om te lunchen. Moeilijk als je niet weet wat je wilt. Frans, Italiaans, Aziatisch, simpel, culinair, binnen of buiten. Na enige geaarzel in de simpele bistro Chez Nenette, rue de Saintonge binnen gestapt.

 Buurteetgelegenheid, drie stappen verwijdert van de toeristische doorgangsroutes in de Marais. Binnenlopen in het leven van de normale Parijzenaar. Vriendelijk ontvangst, aanschuiftafeltjes, eenvoudige maar goede keuken, lekker gezeten en Parijs laten bezinken. Vive la vie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten