woensdag 2 april 2014

Drie-eenheid

 Een leven is geen los en op zich zelfstaand geheel. Open deur, neem ik aan, maar toch. D'r zijn mensen, die zien zich als een onderdeeltje van het universum. Wat overzichtelijker wordt het al bij de stand van onze aardse planenten- en sterrenwereld, als je navelstreng wordt doorgeknipt. Maar ook de ochtendkrant, het weer, een bijzonder goede of verkeerde maaltijd, die onwillige rug en dat verbaal voor te snel rijden ..... alles heeft invloed of zou die kunnen hebben afhankelijk van het moment, je persoontje of gewoon net de manier waarop die hele wirwar van invloeden zich toevalligerwijs weet te manifesteren.

 Om dingen overzichtelijk en hanteerbaar te maken is enige beperking meestal geen overbodige luxe. Zo ook hier. Het universum laten we dus gevoeglijk links liggen, niet in de laatste plaats omdat het maar de vraag is of er sprake is van slechts één universum en zo niet, wat je met de ongetwijfeld aanwezige invloeden van die universa op elkaar aan moet. Nee, dus, te ver van mijn bed. Astrologie blijft leuk en er zijn meer van die zijstraten. De algemene vaagheid van de getrokken conclusies in deze hoek, maken dat je eigenlijk alles op iedereen kunt toepassen en zelden of nooit van oorzakelijke verbanden sprake is. Dus, leuke hobby, maar onbruikbaar.

 Als we zo ff door knippen en elimineren kom je op een drietal mechanismen, die redelijk concrete, aantoonbare èn voorspelbare invloed op elkaar hebben. Psyche, Fysiek en Omstandigheden. Alledrie opgebouwd uit legio elementen en vast en zeker beïnvloed door een veelvoud andere zaken. Maar wederom beperken we ons tot in het oog springende hoofdlijnen. Psych wordt (o.a.) bepaald door creativiteit, initiatief, stemming, stabiliteit, doorzettingsvermogen .... Het Fysiek valt (o.a.) uiteen in uithoudingsvermogen, souplesse, energie, kwaaltjes, leeftijd .... En de omstandigheden beperken we ff tot financiën, het weer, geluk .... Misschien dat ik nog ga strepen, aanvullen of verwisselen, maar het mag duidelijk zijn, dat de diverse zaken elkaar in zowel positieve als negatieve zin kunnen versterken of elkaar gewoon weg kunnen compenseren wederom met goede of verkeerde gevolgen. Als je dat beseft, is het eigenlijk knap verwonderlijk dat dingen of dagen soms gewoon goed gaan. In dat geval: Genieten dus!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten