zondag 6 april 2014

Komisch?

 Mekka: Op de heiligste plek van de Islam sterven aan de varkenspest is zo'n speling van het lot, die je als mens niet zou bedenken "Te bizar voor woorden". Helemaal ROFLOL, om modern te doen, wordt het als de authoriteiten ter voorkoming adviseren om "mensenmenigten te mijden" .....in Mekka. Zoiets als "zand vermijden in de Sahara". Hoe krijg je het bedacht.

 'Nieuws' blijft iedere ochtend twijfelen tussen lachen en huilen. Niet vanwege de omvang in doden van een ramp ergens in een verre uithoek van de wereld, dat is "Och ja, zal wel en verder?" maar over de onderwerpen, die men nieuwswaardig acht te zijn. Bij de Volkskrant mn maar het zal elders zeker niet beter zijn. Meningen, speculatieve mogelijkheden, hypotheses, complete luchtkastelenbouw, terugwerkende betweeterij, noem het op als het vooral maar niet een concreet aantoonbare gebeurtenis betreft. Eigenlijk is het sportgedeelte, wat ik niet lees, het enige stuk van de krant dat terecht aanspraak kan maken op de term 'nieuws'.

 Wat dan nieuws heet te zijn wordt tegenwoordig zelfs stap voor stap opgebouwd, alsof het een spanningsboog van een thriller betreft. Een slechte, dan wel. Neem de dood van Els Borst, de overval in Deurne en nu de zeer waarschijnlijke zelfmoord van een ex-ABN topman ergens in het duurdere deel van Nederland. Dagen achtereen nietszeggende, maar veel implicerende berichten, die zo'n berg mist creëren waar de gebeurtenis zelf dan langzaam in verdwijnt.

 Doe mij de FAZ/S dan maar, niet dat het een zoveel betere krant is, wat het wel zeker is, maar omdat de situatie in Duitsland me geen reet interesseert en ik me direct op de 25% van de krant kan concentreren, die de moeite van het lezen waard zijn. Zelfs maanden later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten