dinsdag 22 april 2014

Opstijven

 Pffffff, zelfs een derde Paasdag. Je mag toch blij zijn,  dat je die niet 'en famille' hoeft door te brengen. Moord en doodslag zou morgenochtend de kranten vullen. Vooral nou het weer het ook voor gezien houdt. Was het de eerste dag al niet mis gegaan, dan kon je op de tweede op eieren lopen wat je wilde, de ontlading kwam er toch.

 Gelukkig allemaal verleden tijd. Een solistisch bestaan heeft zo zijn voordelen ..... af en toe. Iedere keer dat daar verandering in komt, wordt het een stukje minder vanzelfsprekend om het over 'samen' te hebben. Voordat ik wat dat betreft nog eens aan een situatie zou wennen, die mij op mijn zeventiende normaal leek, lig ik lang en breed twee meter onder de grond.

 Tijden zat gehad in mijn leven om voor mezelf te bepalen wat ik de beste, prettigste of meest praktische manier van doen vind op zo ongeveer alle denkbare terreinen van het dagelijkse doen en laten. Daarbij worden vrouwen weliswaar al eeuwen met het huishouden opgezadeld, maar hebben ze dat nog steeds niet onder de knie. Kortom die Ander zal tegenwoordig met een paar onsjes minder tevreden moeten zijn. De verminderde flexibiliteit geldt niet alleeen voor de gewrichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten