donderdag 3 april 2014

Simpel

 Kan het wat minder ingewikkeld? De ene keer een onsje meer, dan weer een onsje minder en als je pech hebt wordt het tegelijkertijd gewenst. Je hebt 'doen' dat niet gebaat is bij 'denken' en je hebt activiteiten, waar geen jota van terecht komt, als je je verstand er niet bij gebruikt. Ja, ja, de scherpe geesten onder ons merken terecht op, dat het gebruik van je verstand niet noodzakelijkerwijs met denken gepaard hoeft te gaan. Maar dit soort krenten vissen we op een rustiger moment uit de pap.

 We zitten nu met de gebakken versie van vanochtend en moeten zien te roeien met een overmaat aan riemen. Had ons maar simpel gelaten en dan bedoel ik niet 'stom', maar instinct-gestuurd ipv die nonsens om over alles en nog wat in 1001 verschillende richtingen een veelvoud aan afwegingen naast elkaar te (moeten?) leggen.

 Enige mogelijke voordeel is, dat problemen zich straks zelf oplossen, omdat de tijd voor het vinden van een oplossing langer duurt dan het bestaan van het probleem. Hetgeen weer niet wil zeggen, dat de oplossingen overeen zullen komen met het gewenste resultaat, als er de tijd was geweest om het te bedenken. Als de leeuw je verscheurd heeft, is het antwoord op de vraag, in welke richting je het beste zou kunnen vluchten, simpelweg niet meer ter zake doende. Dat heet 'academisch', om eens goed te vloeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten