zondag 13 april 2014

Blunders

 Ga ik me d'r nog druk om maken? Niet om de manier waarop het weer een keer gebeurd, misschien wel over de gelatenheid waarmee de gemiddelde mens, of is het inmiddels al meer schaap dan mens(?), deze hele strontzooi vrijwel kritiekloos accepteert. Wat? Het zoveelste geblunder met de digitale beveiliging. De zoveelste keer, dat het niet de kleintjes/gebruikers zijn, die lopen te klooien, maar de kaderscheppende firma's. Je kunt dan wel op het gebruik van wachtwoorden schamperen en mensen dwingen die dingen in het kader van de veiligheid regelmatig te vernieuwen, maar het gevaar komt niet van de hacker. Het gevaar komt van de instanties en bedrijven, die je wachtwoorden pretenderen te benodigen en ze dus vreemd genoeg niet voldoende weten af te schermen.

 Meer dan eens is het een lek in de beveiliging bij een provider of producent. Nu is het een menselijke fout in een beveiligingsprotocol. Een programmeerfout. Kan gebeuren. Dat niemand het opmerkt .... Zou niet mogen kunnen!!

 Nu heb je echter zelf nog iets, al is het dan maar een wachtwoord, maar je kunt het veranderen. Als het straks iets geheel ongrijpbaars is geworden voor de gemiddelde gebruiker en het gekut en geklooi van de providers en programmamakers blijft bestaan, ben je helemaal aan het grote wild overgeleverd en kunt zelf niks meer. Het schijnt echter niemand iets te interesseren.

 En dan de arrogantie, waarmee gebruikers tot aanpassingen worden gedwongen t/m aankoop van nieuwe programmatuur. Het is onvoorstelbaar, dat dit nog steeds geaccepteerd wordt...... Wilt u veilig kunnen rijden? Nee, meneer, wij repareren uw auto niet meer, het model wordt niet meer ondersteund. Koop maar een nieuwe. Technisch bewezen slechter dan uw oude model, maar wij garanderen -voorlopig- wel het (veelvuldig noodzakelijke) onderhoud .... als u maar betaalt. Ik kan er met mijn hoofd niet bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten