zondag 1 maart 2015

Voorbereiden

 Dat was februari. Dit is maart alweer. De 2000ste komt in zicht. Woorden gaan even vlotter dan de plaatjes, die mogen enige extra aandacht, voordat de draad weer breekt. Maar er is meer dat aandacht behoeft en extra ook. Zien wat we vandaag voor elkaar gebokst krijgen. Dozen, kratten, misschien iets met de afwijkende vormen en maten zoals klokken, schilderijen, spiegels en dergelijke.

 Geen idee vooralsnog. Er valt geen onwil te bespeuren, dat is al een pré tov van de dag van gisteren, al begon ook die niet met de hakken in het zand. We laten het gebeuren (of niet) over ons heen komen.We zien wel. Eerst van het steeds zeldzamere moment profiteren, dat ik zin heb in een tweede bak koffie.

 Het wordt een beetje rapen en schrapen vandaag. Op de schaal van afkeer net een stapje hoger dan selecteren. Het moment waarop ik meestal de neiging heb om de boel de boel te laten. Gaan we dit keer niet doen, maar daarmee wordt het niet ineens een bezigheid, die ik fluitend en wel over de bühne zal voeren.

 Over fluitend gesproken ..... daar is de fluiter van gisteren weer. Knap werk zo vroeg in het voorjaar of beter eind winter. Een week geleden ook de eerste trek kraanvogels noordwaarts zien vliegen. Het voorjaar hangt dus in de coulissen. Mag ik een voorstel doen? Een prachtige tweede maarthelft zou mij niet geheel ongelegen komen... Kleine moeite lijkt me, maar een onvergetelijk effect, dat beloof ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten