vrijdag 13 maart 2015

Mistig

 Zes uur was het en het moet maar. Enthousiast of niet. Er is het een en ander dat toch ècht gedaan moet worden. Nog maar een koffie. Consequenties ff laten voor wat ze zijn, ongacht wat dat ook moge weze. Net als de beesten, niet verder denken dan de vulling van je buik. Niet verder ...... zei ik .... toch??

 Denken met het verstand op nul. Doe dat maar eens. Het gaat niet mèt. Het kan niet zonder. Iets uitschakelen om het te kunnen gebruiken. Is weer eens wat anders.

 Gelukkig zijn het twee knoppen. Dat maakt de afstelling iets minder onmogelijk. De E-knop naar 'off' en de R-knop naar 'max'. Nuchter denkwerk. In staat zijn om je eigen arm te amputeren om de rest te laten voortbestaan.

 Ik zou wel een goeie oude armagnac bij de koffie kunnen gebruiken. Een hoop sterks in huis maar niet de gewenste smaakvariëteit. Het verlangen duidt meestal op erg feestelijke toestanden. Maar wat in het ene extreem werkt, werkt misschien ook wel aan de andere kant van het spectrum. Dan om twaalf uur een ongetwijfeld rijkelijk begoten lunch buiten de deur en bij thuiskomst een siësta. Ik heb er nu al zin in, in die siësta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten