dinsdag 22 maart 2022

Werkzaam

 Alweer een uurtje binnen. Een half uur minder aan de slag geweest dan eerder deze week en de manier van werken enigszins aangepast. Zien of dat iets brengt. Zo ja, dan is helaas niet duidelijk welke van de twee veranderingen het gewenste effect heeft opgeleverd. Het zij zo en misschien valt het wel mee. Het is tenslotte niet de bedoeling om mijn buitenbezigheden tot anderhalf aaneengesloten uren te beperken. Dat gaat vanzelf meer worden en dan zien we of de tijdsduur vandaag van invloed is geweest.

 De grond is stukken aangenamer om in te werken. Niet zo ijskoud meer en vooral redelijk droog en bewerkbaar als je niet direct stuit op een klomp voor boetseren te gebruiken klei. Moet bij het bezig zijn niet teveel kijken naar wat ik gedaan heb en wat nog moet gebeuren. Het kost moeite om niet kost wat kost door te douwen ipv die aarzelende uurtjes per dag, ik bedoel, als ik een dag eens wat doe.

 Onder het trekken van het onkruid probeer ik me een beeld te vormen van de verdere werkzaamheden aan wat de kas moet worden. Dat aarde er in moet is duidelijk. Eerst moet dan het overtollige beton weggehakt en verwijderd zijn. Het echte werk begint bij het vastzetten van het fundamentprofiel. Er is een stuk dat niet perfect horizontaal ligt en waar de muur afgevlakt/-geschuurd moet worden. Dan moet op meerdere plekken een stuk uit de stenen muur gehakt en/of geslepen worden om de ankers netjes vastgezet te krijgen. Aansluitend zou het 'a piece of cake' moeten zijn tot het moment van het plaatsen van het glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten