maandag 21 maart 2022

Gevogelte

 Het ontbreken van een siësta begint z'n tol te eisen. Activiteitenniveau stelt dan ook niet zoveel meer voor. Beetje klooien op het web waarbij het voor mij bekende cirkeltje meermaals wordt doorlopen. Langzaam richten op de dag van morgen. D'r moet vanalles, zowel hier om de hoek als 50 km verderop. Benieuwd of de temperatuur zich vannacht gedeisd houdt. Niet dat ik me in de tuin zie belanden morgen, zelfs als ik het zou willen. Het maakt in feite dus niks uit. Het is enkel voor het idee. Voor de richting. Voor het voorjaar.

 Zou mooi zijn als we morgen de eerste ooievaren zouden zien. Hoe de beesten het doen, weet ik niet, maar ze zijn volgens mij een stuk later dan vorig jaar, toen ze wel heel erg vroeg waren. Eind mrt zou normaal zijn net zoals het vertrek eind augustus is. Nijvere beesten. Eerst honderden of duizenden km vliegen, dan een nest herstellen of bouwen, ei(eren) leggen, jongen opvoeden en er weer van tussen. Daar zijn ze niet alleen in, we hebben ook zwaluwen hier en misschien wel meer trekvogelsoorten, maar die zijn me niet bekend. Ooievaars zijn nauwelijks te missen. Ze lopen op korte afstand langs, als ik in de tuin bezig ben. En dan hun geklepper. De zwaluwen schijten mn mijn auto onder vanaf de bovengrondse leidingen. Nesten doen ze elders.

 Wel trouwens een ander soort, vrij onopvallende vogel gehad, die hier op meerder plekken heeft proberen te nesten (of dat waren soortgenoten -dezelfde type nesten- die het zelfs na het leggen van eitjes voor gezien hielden) en uiteindelijk iets op zolder voor elkaar heeft gekregen. De zolder waar Sissi dagelijks meermaals over heen loopt naar het rookkanaal, waardoor zij naar binnen komt en ook weer naar buiten gaat. Nu vergeet ik ff de massa mussen onder de dakpannen en de duiven met hun geschijt, die ik verjaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten