vrijdag 4 maart 2022

Inconsequent

 Sancties enerzijds en anderzijds voor honderden miljoenen aan Russisch gas inkopen. Europa (mn) houdt de oorlog in de Oekraïne in stand! Het zal pijn doen en de boetes die er aan kleven bekijkt Rusland maar ff maar een mes in die gasleveranties zou pas echt pijn doen in Rusland. Nu is het dweilen met de kraan open wat de sancties betreft.

 Het is een beetje hetzelfde als persé niet in oorlog willen raken met Rusland maar wel massaal militair materieel naar de Oekraïne sturen. Het is dubbel en niet zo'n beetje ook. Het vermijden van een militaire confrontatie met Rusland snap ik misschien nog. Dat van het doorgaan met aankopen van gas niet. Kappen die handel. Dan bijten we maar ff op een houtje. Kan nooit de tijd duren die nu met het doorgaan met de aankoop van gas wel mogelijk is.

 Onderhandelen met Putin is zinloos. Zo'n oproep van de NAVO aan Rusland om alle troepen zonder voorwaarden uit de Oekraïne terug te trekken, is aan dovemans oren gericht. Putin's aanpak is net als bij de zg vredesonderhandelingen. Hij staat open voor overleg als Oekraïne/NAVO alle eisen van hem inwilligt. Hij noemt dat een constructieve houding van de tegenpartij. Tja, zo komen we er natuurlijk heel snel uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten