dinsdag 29 maart 2022

Oorlog_18

 Wat moet ik me voorstellen bij drastisch verminderen van de militaire activiteiten door de Russen. In dit geval rondom Kiev/Kyiv en Chernihiv? Schiet nog maar elke tweede soldaat, tank of raketwerper? Of slaan ze steeds een beurt over als ze bezig zijn? Het klinkt heel welwillend, maar als je er bij stilstaat, zou ik werkelijk niet weten wat dat moet inhouden. Een beetje minder oorlog ... slaat helemaal nergens op. Als er 8 mensen proberen te vluchten, schieten ze dan nog maar 4 van de 8 neer?

 Of gaan ze mankracht en materieel terugtrekken? Verplaatsen zal het dan zijn. Ze hebben ze nodig in de Donbas. En mogen de Oekraïners wel op volle sterkte bezig blijven of is dat niet de bedoeling? Als je de berichten mag geloven krijgen de Russen nu al klop in de omgeving van Kyiv. Straks walsen ze er gewoon overheen. Rare keuze, nogmaals.

 Voor vandaag leken de onderhandelingen voor een staakt het vuren of algehele beëindiging van de oorlogshandelingen muurvast te zitten. Vandaag is iedereen ineens weer optimistisch gestemd. Ik zou maar afwachten totdat het resultaat van de besprekingen Putin's oren heeft bereikt en zien wat er dan van overblijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten