zaterdag 19 maart 2022

Aanpassing

 De koffie voor het moment niet op een knopdruk. De melk opgeklopt uit een pannetje. Qua tijd/wachten maakt het niet zoveel uit. Misschien is handmatig zelfs ietsje sneller, zeker als de machine opgestart moet worden. Wat met de machine niet zal gebeuren, is het aanbranden van de melk als je het vuur vergeet uit te draaien. Zwart. Vies. Keihard. Nu maar hopen dat soda het weer enigszins schoon weet te krijgen. Balen. Je doet het zelf, maar toch.

 Wat je met een pannetje en een moca niet hebt, is een wijsneuzerig type van de Jura, die je op vanalles gaat wijzen, als het te laat is. Bij de start zat een setje om de hardheid van het water te checken ivm het gebruik van een ontkalker. Het water is hier zo kalkvrij cq zuur, dat het eerder de waterbuisjes opeet dan verstopt. Geen ontkalker dus. Sindsdien is de machine een paar keer in onderhoud en ter reparatie geweest en het enige advies wat ik ooit gekregen heb, is om het melksysteem een keer vaker te spoelen. Nu werd me verteld, dat het vele gebruik van melk een ontkalker noodzakelijk maakt. Leuk om op tijd te weten. Nooit iets over gehoord, staat niks over in de handleiding.
 
 En of het nou waar is .... Het klinkt me als een V&D-antwoord in mijn oren. Als die iets niet hadden, was het nooit een gebrek aan voorraad, dan bestond het ding niet meer. Je kon het dan elders zonder problemen krijgen. Maar niet mee bezig zijn. Laten ze de printplaat beter afschermen tegen springende waterleidinkjes. Had me de kortsluiting en een hoop geld bespaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten