maandag 7 maart 2022

Oorlog_12

Terug thuis, terug in het oorloggeweld. Mijnen op de wegen die als vluchtroute waren bedoeld tijdens de tijdelijke wapenstilstand, routes die alleen leiden naar Rusland of Wit-Rusland en natuurlijk waren het niet de Russen die de route beschoten maar pro-Russische rebellen, die blijkbaar niet onder Russisch gezag vallen. De sancties zijn, volgens Rusland/Putin "onvriendelijke" acties tegen de Russische overheid, bedrijven en burgers. Ik begrijp dat waar de Russen in de Oekraïne mee bezig zijn een grote vriendendienst is vergeven van tegemoetkomendheid.
 
 Ik zou piswoest worden van dat soorten zaken en ws is Zelensky dat ook. Maar wat lost dat op? De beste man verzet zich drie keer in de rondte maar wordt stap voor stap onder de voet gelopen. En gaat hij echt door tot zijn laatste snik of pist die er tussen uit als het eindspel nadert?

 Er circuleren zoveel opties, scenario's en meningen daarover, dat het moeilijk is om nog iets van bos te zien door de bomen. Een 'inside job' die Putin uitschakelt, geheel of als leidinggevende, is de beste en ws enige oplossing om dit conflict een halt toe te roepen. Helaas is de kans daarop nihil. Het meest realistisch is, dat Rusland doorgaat tot ze hebben wat Putin zich in het hoofd heeft gezet. Alles daar tussenin is dweilen met de kraan open, hopende dat de kraan een keer opdroogt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten