zondag 13 maart 2022

Vaag

 Het voelt steviger aan. Gaat het nu dan eindelijk beter?  Het voelt als .... Voelen, voelen, voelen. Je hebt er zo weinig aan. Het zegt niet zoveel. Het is de perfecte manier om jezelf om de tuin te laten leiden. Soms klopt het, vaak niet. Het is als de weersvoorspelling. Maar goed, de storm van deze week is gaan liggen en het weer gaat met een trage omslag de goede kant op. Geen haast tropische mnd mrt dit jaar. Met een beetje geluk zitten we aan het eind van de mnd definitief boven de 10º C overdag. Dat zijn met regelmaat 15 graden meer geweest. Daar kwam dan een koude april overheen, want zomer is het in mrt tenslotte niet.

 We zitten pas op de helft, maar ik acht de kans klein dat er voor het eind van de mnd gewerkt kan worden in de tuin. Dat is toch een mnd verlies. Het dikt het seizoen in. En deze keer ligt dat niet aan mij. Bewerken, zaaien en planten ineen waar het eerste in feite een losstaande inleiding betreft met een eigen ritme.

 Vandaag als klein opstapje naar het groeiseizoen het resultaat van de tweede partij pepers verpotten. Er zitten mooie, stevige pantjes bij en versies, die in dezelfde tijd weinig paraat hebben gemaakt. Benieuwd hoe dat volgend jaar is, als het nwe, andere zaden betreft. Vrg is nu of ik voor een tweede partij tomatenplanten ga of dat ik het voor dit jaar verder wel geloof. Het kan allebei nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten