maandag 14 maart 2022

Oorlog_16

 Zelensky had een hoop mensenlevens kunnen sparen als hij niet op de vechttour was gegaan. Hoe werkt dat in zo'n brein? Ik kan me niet voorstellen, dat hij bedacht heeft, dat hij als overwinnaar uit de strijd zal komen. De huid zo duur mogelijk verkopen, maar dan wel ten koste van andermans/-vrouws levens. Is dit slagveld wat de gemiddelde inwoner van Oekraïne van hem eiste?

 In de bezette gebieden begint nou de terreur, in beslagnamens, huiszoekingen, ontvoeringen, als we de Westerse media mogen geloven. Zou dat ook bij direct overgave zijn gebeurd? Ws wel. Putin moet natuurlijk wel ff alle rotte appels verwijderen en dat zijn er een hoop. Daar heefr hij zich net als bij de weerstand op verkeken.

 Een kleine 3 miljoen vluchtelingen. Voor meer dan 100 miljard aan schade. Duizenden doden, die vaak niet eens meer fatsoenlijk begraven kunnen worden. De balans van bijna drie wkn oorlog. Waar hebben ze het bij die zg vredesbesprekingen in godsnaam over? Geeft je over tegenover trek je terug. Een fatsoenlijk compromies kan er haast niet inzitten. Of de Oekraïne geeft zich alsnog over of het Kremlin erkent zijn misstap. Twee onmogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten