donderdag 17 maart 2022

Regelgeil

 Ff weer helemaal niks. Kan het over het weer hebben. Zonder kader is me dat tè niks. Dorpsroddels zijn er ook niet of je moet de 'NSB'-actie van een -ruim gemeten- overbuurman mee laten tellen. Na decenia afbranden van geoogste maisakkers en wilde graslanden, misschien wel eeuwen, mag dat ineens niet meer en wordt met stevige boetes gedreigd.
 
 Politie is slechts sporadisch in Coves aanwezig en zal ook het kadaster niet paraat in het hoofd hebben. Dus de controle moet door klikspanen onder de bevolking gebeuren. De eerste de beste brand, notabene van Mariana's broer in de achtertuin van 24, was het raak. De politie deed niet moeilijk over het aanwijzen van de beller. Het altijd al een man gevonden, waarvan je niet precies weet, wat je er aan hebt, maar die heeft ws nog wat oude gewoontes uit de Ceaucescu-tijd niet af kunnen leren. De dag erop stonden vele velden in de fik en heeft de politie zich niet laten zijn. Het is ook een complete billshitregel met al die huizen, zeg maar alle huizen die op hout warm gestookt worden.

 Laatste was er ook zo'n flyer over het castreren van honden dat eind april een aantal dagen gratis kan. Niet bepaald een vrijblijvend aanbod, want ook daar werd met pittige boetes gedreigd. De nwe burgemeester heeft Duitse roots. Zou het daarvan komen? Ordnug muß sein!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten