zaterdag 5 maart 2022

Patsstelling

 Met wisselend succes probeer ik me minder mee te laten slepen door de oorlogsberichtgeving. Heb eerlijk gezegd niet het idee dat er nog veel gaat veranderen. Meer doden onder de burgerbevolking en militairen, meer vernielingen aan materieel, infrastructuur en gebouwen, gesprekken die niks opleveren en Oekraïne die vechtend ten onder gaat. Daarna is het zien hoe wat nog te redden is, maar ik vrees, dat het ook dan Putin is die de lakens uitdeelt.

 Zou ik geloviger of überhaupt gelovig zijn, zouden hier permanent kaarsen branden. Mariana houdt het gelukkig bij eentje en die brandt voor meer dan de oorlog in de Oekraïne alleen. Mijn vatbaarheid voor het geloof heb ik iets van 50 jaar geleden van me afgeschud. Als er een God zou bestaan, is het een vies sadistisch wezen (m/v) en om dat te zien heb je geen oorlog nodig.

 Maar echt gelovigen zijn als fanatieke aanhangers van Putin, die hebben een zorgvuldig opgebouwde tunnelvisie en geven aan alles een draai, zodat het past in hun kadertje(s). Je zult je als fanatieke Moslim bijv. maar opblazen bij een zelfmoordaanslag verlekkerd smachtend naar 72 maagden. Dan kom je er tamelijk bescheten vanaf. Enige voordeel is, dat je het nooit zult weten. Je bent tenslotte verdwenen in het niets. Of ontleed in je chemische elementen of opgepuzzeld door wormen en ander ongedierte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten