woensdag 2 maart 2022

Terminologie

 Nu de vluchtelingenstroom uit de Oekraïne opgang is gekomen, zie je steeds die vrg opduiken, waarom mensen nu wel willen helpen en bij Afghanen, Syriërs en Afrikaanse versies niet. Een appel en peren discussie. Je hebt vluchtelingen en vluchtelingen. Om te beginnen zijn de meeste van de zg vluchtelingen uit de laatst genoemde regio's geen vluchtelingen of asielzoekers. Het zijn voor het merendeel gelukszoekers opzoek naar gratis geld en een luilekker leventje.

 Bovendien betreft het bij de mensen uit de Oekraïne vnl vrouwen en kinderen, waar het bij de andere groepen meestal gaat om jonge mannen die blijkbaar te lui zijn om in hun thuisland de armen uit de mouwen te steken.

 Ten derde is wat nu in Europa gebeurd een schoolvoorbeeld van 'opvang in de regio'. Iets wat steeds weer bepleit wordt bij situaties waarin mensen voor hun veiligheid hun thuisland menen te moeten verlaten. In de regio van je eigen cultuur en mentaliteit blijven, zo dicht mogelijk bij huis, zodat terugkeer naar verloop van tijd daadwerkelijk mogelijk is. Iets wat een echte vluchteling ook graag wil. Dat itt de andere groepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten