maandag 21 maart 2022

'Drukte'

 Van het buiten aan de slag gaan is het niet gekomen. Wel bezig geweest en uit bed gebleven. Ondertussen me bij tijd en wijle afgevraagd hoe de strijdende partijen in de Oekraïne een punt achter het conflict denken te kunnen zetten. Een week geleden klonk het ff haast optimistisch, zelfs dat onweershoofd van Buitenlandse Zaken had iets hoopvols in zijn berichtgeving, maar de Russische delegatie is toen volgens mij teruggefloten.

 Nu denkt Rusland eisen te kunnen stellen (overgave Mariupol) en heeft Zelensky -volgens mij- nog steeds het idee, dat hij aan het langste eind gaat trekken. Wat in dat laatste geval nog rechtop staat in de bocht van Kiev naar Odessa is de vrg. Rusland is geswitch van bezetten via een invasie naar de algehele verwoesting van de OekraÏnse infrastructuur. Alles, niet alleen militair. En naar mijn idee wordt ook bewust op burgers geschoten zowel door troepen als met raketten. Waar is dat voor? Je geeft wel bewust de opdracht om ongewapende burger om het leven te brengen. Demoraliseren??

 Het begint meer en meer tot me door te dringen, dat we hier nog tijden mee bezig zijn, zelfs als er onverhoopt op korte termijn een vredesovereenkomst tot stand zou komen, waar beide partijen zich aan houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten