vrijdag 4 maart 2022

Oorlog_09

 Enigszins uitgepoept wat het oorlogsgeweld betreft. Resultaten van de vredesbesprekingen waar je alle kanten mee op kunt en nu al weet dat daar niks mee gaat gebeuren. Een tientallen km's lang militair convooi dat alsmaar niet serieus in de buurt van Kiev komt/durft te komen. Plat gebombardeerde steden. Een beschieting van de grootste kerncentrale van Europa. Oekraïne blijft verwoed verdedigen. Rusland gaat stug door met z'n invasie. Oekraïne moet 'gedenazificeerd' worden. En nee, de Russen schieten niet op burgerdoelen. Het Westen bedelft Oekraïne onder wapentuig en legt Rusland, Putin en zijn vriendjes sancties op waarvan niet duidelijk is of ze effect (gaan) hebben. Men blijft ondertussen Russisch gas kopen.

 Het beeld dat in Rusland door de vrijwel volledig door Putin gecontroleerde media wordt getoond heeft weinig met de werkelijkheid te maken. In hoeverre het Westerse beeld vertekend is, is ook maar de vrg. Wat duidelijk is, is dat het Westen de Oekraïne geen oorlog waard vindt. Da's hard maar misschien wel terecht. Anderzijds betekent dat, dat Rusland deze slag gaat winnen en de wereld opgescheept wordt met iets van een geo-politiek evenwicht dat geen evenwicht is.

 Hoelang gaan de sancties duren? Zijn ze alleen voor de oorlogstijd bedoeld of ook voor de nasleep om Putin terug in z'n hok te dwingen? De oplossing moet uit een andere hoek komen. Misschien dat het kopgeld dat op Putin uitgezet is, notabene door een Rus, hier een handje in gaat helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten