dinsdag 29 maart 2022

Vlotjes

 Verdeeld over twee sessies bijna 3 uur buiten bezig geweest. Grond van het tulpenperceel en voor de helft van het aardbeienperceel losgewerkt met de drietand. Het tulpendeel was nog mooi schoon dank de activiteiten in oktober. Of was het al november? Dat was een snelle score en tijd voor een pauze. Ipv de buik was nu de rug de dwarsligger.

 De aardbeien had ik in het eind van afgelopen seizoen maar voor driekwart van onkruid ontdaan. Daar was later in de middag iets meer werk te verrichten. De in augustus geplantte eenmaaldragende rassen zien er tamelijk twijfelachtig uit. Voor mijn gevoel meer dood dan levend. Het doet me denken aan de miskleun van het jaar daarvoor. Zou niet zo moeten zijn, dus we wachten maar af. De doorbloeiers zien er een stuk robuuster uit. Staan een klein half jaar langer in de grond.

 De helft van dat veldje moet nog losgewerkt en dan gaat het morgen òf verder met het poten van de uien òf met het opschonen en omspitten/loswerken van het bessenperceel. Daar ga ik straks een nachtje over slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten