dinsdag 15 maart 2022

Aanzet

 Met een beetje geluk zou ik vanmiddag voor de tweede keer dit seizoen een paar uur buiten bezig kunnen zijn. De voortuitzichten waren gisteren beter dan vandaag, maar misschien is het alsnog voldoende om de deur uit te gaan. Het gaat nog steeds niet van harte maar de dag- en nachttemperaturen klimmen traag maar gestaag omhoog. Helaas zijn de dagtemperaturen nog steeds niet echt aangenaam. Pas tegen het eind van de mnd liggen die boven de 15º C.

 Gisteren een overzicht gemaakt van aanwezige zaden en hun verloopdatum. Het viel me mee. Weinig spul heeft zijn beste tijd gehad, de slechte score bij het voorzaaien ten spijt. Nu de volgorde van werken nog bepalen. Al diverse malen bedacht maar nog steeds niet gedaan. Werkelijk geen idee waar ik moet beginnen. Waar de uien. Waar de spinazie. Etc.

 En dan hebben we de kas nog. Het is belangrijk, dat daar mee begonnen wordt, anders zie ik de bui al hangen. De basis zal het meeste werk zijn om die zo perfect mogelijk neergezet te krijgen èn vastgezet. Passen, meten, aarzelen, opnieuw, inkepingen uithakken en, god zege de greep, de eerste schroeven op hun vermeende plekken vastzetten. Daarna moet het zichzelf wijzen totdat het glas geplaatst moet worden. Dat wordt sowieso een verhaal apart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten