zaterdag 2 augustus 2014

Pogen

 Het wordt, vrees ik, tijd om mezelf bij te praten. Vroeger opstaan betekent eerder en nièt later dan de dag ervoor. Ergens een probleempje. Stoort de communicatie? Een soort links/rechts verwarring? Half acht is niet kwart voor tien. Dan mag duidelijk zijn. Bij tienen is echter ook de verkeerde richting op. De vooruitgang zit 'm deze keer in het achteruitgaan. Dat is omschakelen. Ja, weer schakelen. Ok, ok. Ik zal enige geduld aan de dag leggen, maar wachten ga ik niet. Wacht me al een ons op voldoende andere onzin, niet ook nog op mezelf gaan zitten wachten.

 Kortom, begrepen?? Ok. Morgen beter. De generale voor maandag. Het echte nieuwe begin van deze maand. Augustus. Zomer. Vakantie. Vrij. Blij.

 Volgens mij zit er meer verkeerd dan het tijdstip van opstaan alleen. Je leeft maar eenmaal, als je de sprookjes van de bijbel en de verhaaltjes van de niet-minder religieuze zweefgekkies ff buiten beschouwing laat. Genieten dus, zou je zeggen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Lieden, die daar de mond van vol hebben zijn òf nog niet droog achter de oren en sjouwen vuil hun hebben en houden op de rug rond òf hebben hun vrijheid op de bank staan. Zit je daar ergens tussenin, is het schipperen tussen 'willen' en 'kunnen' als je het 'moeten' überhaupt al aan de kant kunt schuiven. Dan moet je het hebben van de kleine dingen in het leven, zoals uitslapen......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten