zondag 10 augustus 2014

Evenwicht

 De avond is gereserveerd. Geen gezoek vandaag. Een oud pand ergens op een hoek tussen Capitole en Garonne. Van binnen compleet gestript en van moderne elementen (H-balken) voorzien om de boel te verstevigen. Een vrijwel compleet glazen gevel, bediening in het zwart en idem het stalen meubilair. Geen franje, strak, functioneel met respect voor de eeuwenoude basis.

 Eigenlijk zou ik hetzelfde van de keuken kunnen zeggen. In tegenstelling tot de tent van gisteren zag het hier niet alleen goed uit, het klopte ook nog allemaal en dat voor slechts tweedederde van het bedrag op de rekening van de concurrent.

 Geen menukaart maar een A4-print per dag en een sympathiek geprijsde wijnkaart met niet alleen Metro-wijnen erop. Begonnen met een roerei met truffel en een gaspacho met gedroogde tomaten en oranje kaas, mimolette. Vervolgens perfect kalfsvlees en een net iets te lang in de pan gelegen stuk tonijn. De begeleidende ingrediënten waren goed gekozen, maar vraag me niet wat het was. Blijft toch een beetje bijzaak. Tot slot een ijsconstructie met caramel en een streekkaas die mij onbekend was (en is) met rode bessen en walnoten. Uitstekende koffie en iets om de spijsvertering te ondersteunen. Mooi geheel op een mooie plek. Jammer alleen van bedieningstempo, dat was helaas op lunchtijd blijven staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten