donderdag 14 augustus 2014

(?)?

 Waar sta ik? Is de wereld veranderd, maar weet ik het nog niet? Of blijft alles wat het lijkt en dus bij het oude? Is het beter de illusies in toom te houden of is een aanzet tot dromen toegestaan? De ervaring tot op heden geeft eerder aanleiding tot ontnuchteren dan reden tot voortijdig feesten. Laten we maar alles voor wat het is: interesse. Ok, ietsje meer, interesse met positieve indruk. Al is ook dat al meermaals de revue gepasseerd.

 Grasmaaien vandaag. Doorgaan waar de regen en het bezoek het gisteren heeft afgebroken. De voetjes op de grond en het hoofd onder de wolken houden. Dit zijn geen beslissingen, die mensen in 24 uur nemen, al lijkt het me wel de juiste tijdspanne voor zoiets als een al een tijdje sudderende aankoopmogelijkheid. Als ik ze gisteren goed verstaan en begrepen heb. En dat denk ik wel.

 Het hele idee zal vandaag in mijn hoofd blijven rondspoken. De illusies zullen op gezette tijden ontzenuwd moeten worden. Zonder definitieve teleurstelling zullen ze echter keer op keer hun kop opsteken. Jammer dat ik niet ff heel iets anders kan gaan doen. Het maaien moet. En maaien schept urenlange gedachtenruimte, blikkend over de glooiingen van het landschap zover het oog reikt. Al jaren goed voor recapitualtie en speculatie. Laten we maar fluks beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten