zondag 24 augustus 2014

Overdrijven

 Het schijnt een vak of een kunst te zijn, die niet iedereen onder alle omstandigheden is gegeven. Maar als ik het ooit ergens ten voeten uit gedemonstreerd heb gezien, dan was dat gisteren. Nu is een bruiloft een gelegenheid waar wel meer overbodigs uit de kast wordt getrokken. Het leent zich perfect voor zaken als "hoe het hoort" en natuurlijk de neiging ogen uit te steken. Het is zo ongeveer de enige activiteit, waarbij protserigheid niet alleen algemeen geaccepteerd wordt, maar bepalend is voor de mate, waarin het festijn geslaagd mag heten of je degradeert tot lokale minkukel.

 Nu is een beetje overdrijven niet bijvoorbaat verkeerd. Die 8 -deurs limousine is volkomen belachelijk, maar je doet er verder niemand kwaad mee. Hetzelfde geldt voor al die meters overbodige sluierlengte en die étage extra op de bruidstaart. "Kijk mij eens kunnen" of minimaal een "Dat wil ik ook", ik gun het iedereen, als ie van het trouwen geen gewoonte maakt.

 Anders wordt het, als je na wat ze hier "Aperitief" noemen, een bord vol vleeswaren, kaas, koude kip, olijven en een verdwaalde tomaat, nog vier gangen laat volgen, terwijl van het Aperitief bij de meesten al meer dan de helft retour gaat. Doe je het niet ben je de dorpsschiemel, doe je het wel flikker je ongeveer 70% van je geld in feite direct in de vuilnisbak. Is dat verspilling of verspilling? Dat gaan we anders doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten