zaterdag 30 augustus 2014

Omslaan

 Wat zou het heerlijk zijn om het leven een andere draai te (kunnen) geven door zoiets simpels als het omslaan van een pagina. Vandaag hier, morgen elders. Het mag ook wat meer tijd in beslag nemen en/of wat meer moeite kosten. Ik wil best mijn spullen in dozen pakken en ook nog wel de scheidende kilometers per vierwieler afleggen. Maar daar ligt ook direct ergens de grens. Geen andere extra's.

 Ik was het al zat hier, maar nu ben ik ook toe aan wat anders. Dat is niet hetzelfde. Dat is een stapje hoger, verder. Je kunt dingen achterlaten en zien waar je aansluitend terecht komt en je kunt een alternatief hebben, wat maakt, dat je weg wilt, waar je zit. Dat alternatief is er. Ik heb daarin de tijd genomen. Mezelf niks opgelegd. Mijn verlangens met regelmaat aan een kritische inspectie bloot gesteld zonder me te laten verleiden tot een quiz tussen alternatieven. Iets is 'het' of gewoon niet. Is 'het' het dan kies je, als je slim bent, of ontken je, als je problemen wilt.

 Gekozen is er. Die keuze is helaas geen vrijbrief, die je door alle mogelijke en minder bedenkbare problemen loodst. Het is een steuntje in de rug op momenten, dat je je afvraagt, waar je mee bezig bent. Het is jammer, dat er niet een soort beloningssysteem aan gekoppeld zit. Eindelijk helderheid, alstublief; Hier uw resultaat! Klinkt toch stukken beter dan .... "Neemt u maar plaats in de wachtkamer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten