maandag 18 augustus 2014

Aangekomen

 Wakker worden op de toekomstige leefplek. Heel ruim gezien dan. Na vier uur rammelen in de bus, een uitgbreide maaltijd, voldoende wijn en vijf minuten in de taxi, in een hotel in bed geploft. Van reizen wordt je niet bepaald fit, dat is me de laatste maanden vaker opgevallen. Soms kost het bijna twee dagen voor ik me weer een beetje mens voel. Twee dagen kwijt per richting aan de reis zelf en twee dagen, voordat je je ter plekke fit voelt, is 8 dagen. En dat voor een reis van een kleine week.... Efficiënt is anders.

 Maar goed. Vandaag de waarschijnlijk afwezige basisbehoeften inslaan. Koffie, toiletpapier, fruit, bier, wasmiddel en nog wat van die geintjes. Dan is het tijd voor een klein beetje feest en tenslotte op tijd naar de plaats van bestemming om te zien hoever de bouw (wel) niet is gekomen. Een doordeweekse dag. Druk op de weg, rustig in de eetgelegenheden. Het eerst is minder, het tweede mooi meegenomen.

 Gisteren nog vanuit de bus het resultaat mogen aanschouwen van twee auto's uit tegengestelde richtingen, die van dezelfde baan gebruik maken voor het inhalen. Zouden ze dat op verschillende momenten doen, was waarschijnlijk niks aan de hand geweest. Nu zijn de andere weggebruikers waarschijnlijk ook niet massaal de berm ingedoken en dan wordt het pijnlijk. Hoewel ogenschijnlijk alleen blikschade, wat een klein wonder mag heten, stond de weg vol met zwaailicht voerende hulpdiensten en politie. Maar dat was gisteren, nu eerst verse forel en een glaas witte wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten